Najnovije

OD SRČANOG UDARA

Preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

U ranim jutarnjim satima od posljedica srčanog udara preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Priopćenje prenosimo u cijelosti.
ZAVRŠENA SUDSKA SAGA

Odbijena i posljednja žalba, Glavaš Barezi napravio spomenik u mramoru

Pet godina nakon smrti poznate koprivničke menadžerice Mare Bareze, završena je sudska saga oko njezina nasljedstva, tako da je jedini nasljednik, Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, konačno mogao dovršiti njezin grobni spomenik koji Mara Bareza svakako zaslužuje.
ROŠADE

Što se krije iza svježe smjene predsjednika uprave Pevexa

Nadzorni odbor Pevexa opozvao je u ponedjeljak predsjednika uprave Juricu Lovrinčevića i za novog čelnika kompanije imenovao Krešimira Bubala.
U BLIZINI ALJMAŠA

Policija spasila petero migranata, među njima i dvoje djece

Hrvatski policajci spasili su petero migranata - tri žene i dvoje djece u blizini mjesta Aljmaš u Osječko-baranjskoj županiji, javlja MUP. Državljani Sirije izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.
REAKCIJA VIDOVIĆ KRIŠTO NA PLENKOVIĆEV ODGOVOR

Hrvatsko pravosuđe prožeto je starim komunističkim strukturama, korupcijom i nepotizmom

Kako piše Direktno.hr nakon što je nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto prije tri dana pozvala na neopozive ostavke suce Vrhovnog suda, članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) te glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek zbog "opće društvene nepravde koju su prouzročili", u petak je objavila pismo koje je uputila premijeru Andreju Plenkoviću kao odgovor na njegovo odbijanje da se čelni ljudi u hrvatskome pravosuđu razriješe dužnosti.
RAT U HNS-U

Dinamo i Rijeka krenuli zajedničkim snagama protiv Osijeka! Novi šef sudaca Mamićev Bruno Marić!

Promjenama u sudačkoj organizaciji želi se zadržati postojeće stanje, a sve u cilju zaustavljanja Osijeka, koji je obilato guran mađarskim kapitalom krenuo po naslov prvaka...