Najnovije

PREDSJEDNICA ODLUČNA

Za mene ne postoji sukob Pantovčaka i Banskih dvora

Ne postoji sukob između Pantovčaka i Banskih dvora, barem što se mene tiče, poručila je u petak predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Dnevniku HTV-a, govoreći o događajima koji su uslijedili nakon njezine izjave o prekasnom angažmanu vojske na požarištu kod Splita, ističući da "politički požar" nije izazvala ta izjava, već "ishitrene i nepromišljene reakcije" na izjavu kojom je, ističe, jedino upozorila na greške u sustavu kako bi ih se ispravilo.
PUMA PROGRAM

Osječko-baranjska županija nastavlja sa sufinanciranjem PUMA programa

Osječko-baranjska županija nastavlja sa sufinanciranjem PUMA programa usavršavanja menađžera, kojega provodi Hrvatska udruga poslodavaca u Osijeku. Cilj programa je edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i studenata. Ugovor između Županije i HUP-a potpisan je već 13 godinu zaredom. Stručne seminare u novoj sezoni Županija će sufinancirati s 25 tisuća kuna.
NASTAVAK LJETA U DOMU TEHNIKE

Djeca izrađivala video igre i uporabne predmete od šperploča

Na Ljetu u Domu tehnike iz tjedna u tjedan sve je više djece i mladih, različitih uzrasta, na radionicama koje pokrivaju različita područja tehničke kulture. Sve do 1. rujna djeca će se upoznati s različitim metodama izrade predmeta, komunkacije, orijentacije, s tehnologijom i mnogim drugim područjima. Ovaj su tjedan završile radionice Modelarstva i Izrada video igara.
POSLOVNI PROSTORI PRAZNI, A OSTALE REKLAME I NATPISI

Osječki paradoks – natpisi i reklame na nepostojećim trgovinama u centru grada stoje godinama

Imati trgovinu ili poslovni prostor i obrt u najužem središtu grada nekada je bio jedan od glavnih preduvjeta uspješnoga poslovanja, pa čak i stvar prestiža. Unatrag nekoliko godina situacija je, barem kada je Osijek u pitanju, posve drugačija. Trgovine su odselile u velike trgovačke centre na periferiji grada, a brojni poslovni prostori u centru ostali potpuno prazni.
EKSTREMNE VRUĆINE

Izmjerena rekordna temperatura u Šangaju od 40,9 stupnjeva Celzijevih

Šangaj se u petak gušio pod iznimno visokim temperaturama koje su dosegle 40,9 stupnjeva Celzijevih, što je novi rekord u tom kineskom gradu.
HLK, HKDM I HLJK POTPISNICI DEKLARACIJE

Potpisana deklaracija Koordinacija komora u zdravstvu

Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM) i Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) potpisale su u petak Osnivačku deklaraciju Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ) radi zaštite interesa i ugleda članova, priopćeno je iz HLK-a