Najnovije

VAŠA MAJKA BILA JE U PRAVU

Znanstvenici otkrili kako san pomaže u borbi protiv prehlade

Čini se da je vaša majka bila u pravu: kad ste prehlađeni - san je najbolji lijek.
''NE ŽELIMO PRIVATIZACIJU!''

Pregovori o sudbini čepinskog vrtića u tijeku, roditelji na nogama!

Ne želimo privatizaciju ovog vrtića i nećemo upisivati djecu u takav vrtić – poručili su roditelji djece koja pohađaju vrtić "Zvončić" u Čepinu. Na prosvjed su ih nagnale neslužbene informacije da ovaj vrtić čeka privatizaciju i da bi u tom statusu trebao biti od sljedeće školske godine, odnosno od 1. rujna. Podsjećamo, čepinski vrtić Zvončić sada je u sastavu ustanove Dječji vrtić Osijek no njegov rad sufinancira Općina. Prema informacijama iz Grada Osijeka, Općina ne plaća ekonomsku cijenu. Općinski načelnik Dražen Tonkovac kaže da je sufinaniranje znatno povećano.
VREMENSKA PROGNOZA

Danas pretežno sunčano

Prevladavat će sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.
OPET PUCANJ U PRAZNO

Vladajuća većina odbacila je SDP-ovu interpelaciju o radu Vlade

Vladajuća većina odbacila je SDP-ovu interpelaciju o radu Vlade zbog propale nabave borbenih aviona F-16 Barak od Izraela. 79 saborskih zastupnika glasalo je za odbacivanje, tri su bila suzdržana, dok su njih 43 podržala interpelaciju.
ORGANIZATORI ŽELE SKRATITI DODJELU

Clooney, De Niro i Pitt među zvijezdama koje prosvjeduju zbog promjena u dodjeli Oscara

George Clooney, Brad Pitt i Robert de Niro u četvrtak su podržali prosvjede u Hollywoodu protiv planova organizatora Oscara da se nagrade za najbolju fotografiju, montažu i neke druge kategorije dodijele tijekom emitiranja reklama na ceremoniji koja se održava sljedeći tjedan.
18. IZDANJE U OSIJEKU

Učenje i pamćenje u fokusu Tjedna mozga od 11. do 17. ožujka

Neuroznanstvena istraživanja o učenju i pamćenju bit će tema osmog Tjedna mozga u Hrvatskoj, od 11. do 17. ožujka, na kojemu će se tradicionalno prezentirati i dostignuća u proučavanju bolesti mozga na čije se liječenje u Europskoj uniji godišnje potroši 800 milijardi eura.