Najnovije

TJEDNI PREGLED

Tjedan iza nas u znaku predaje potpisa sindikalne inicijative

Tjedan iza nas obilježio je predaja potpisa sindikalne Inicijative 67 je previše. Sa gotovo 750 tisuća potpisa stigli su u Sabor i od vladajućih zahtijevaju raspisivanje referenduma. Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, odlučio je tako sud u Sarajevu. Istovremeno, u slučaju Nataše Novaković nastao je pravni vakuum. Vladajući su još uvijek bez odgovora tko je nadležan za njeno izuzeće.
STANJE NA CESTAMA

HAK: Popodne pojačan promet prema unutrašnjosti

Na važnijim cestama i danas je bio pojačan promet, uključujući autocestu A1 Zagreb - Split - Ploče u oba smjera, autocestu Zagreb-Macelj, Bregana- Lipovac, Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon i Jadransko-ličku magistralu, rekao je za MS Alen Pajnić iz HAK-a.
VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ: Sunčano i vruće, moguće grmljavinsko nevrijeme

Pretežno i djelomice sunčano, vruće i sparno, na kopnu uz jači razvoj oblaka od sredine dana će mjestimice biti pljuskova s grmljavinom, a poneki je pljusak moguć i na sjevernom Jadranu, prognoza je Hrvatskog državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za nedjelju.
SVE U SVOJE VRIJEME

Predsjednica o kandidaturi: previše govorimo o izborima

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je posjetila Rijeku. Tamo se susrela s vodstvom i članovima riječkog Kluba 100 kapi, a potom se pridružila procesiji u prigodi Dana svetog Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije, Katedrale sv. Vida i grada Rijeke. Na novinarski pitanje hoće li se kandidirati za još jedan mandat nije željela odgovoriti.
KOMENTAR TJEDNA ANTONIJE TOMASOVIĆ

Za najezdu krvopija gradu Osijeku opet je kriv netko drugi...

Jedna od glavnih tema proteklog tjedna u gradu Osijeku i okolici bili su komarci. Situacija je postala neizdrživa – komarci su napadali doslovno u rojevima. Društvenim mrežama proširile su se fotografije zidova koji se crne od pojave letećih krvopija. A svoje nezadovoljstvo nisu mogli skriti i građani koji su nam kazali da im itekako piju krv.
SKUPLJA I CESTARINA

HAK: ‘Smanjuju se gužve, promet stagnira u popodnevnim satima‘

Prve prave gužve na cestama prema moru očekuju se sljedećeg vikenda, odnosno već od srijede, kada će mnogi krenuti na produženi vikend. No na autocestama se već i sad osjeća da je sezona pred vratima.