Najnovije

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ŽUPANJI

U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

Od posljedica teških tjelesnih ozljeda zadobivenih u subotu u prometnoj nesreći u Županji, u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima preminuo je motociklist, doznaje se iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
UŽIVA SE U SUNCU I VODI

Aquapolis Bizovačkih toplica bilježi rekordnu sezonu

Dok će ovogodišnja sezona na Jadranu po svemu sudeći biti jednaka prošloj ili čak slabija od nje, kontinentalni turizam na istoku Hrvatke bilježi rekordne rezultate. Popularno kupalište Aquapolis Bizovačkih toplica već dosad posjetilo je više kupača nego cijele prošle sezone. To znači kako je ova godina po rezultatima najbolja otkada je toplice preuzeo novi vlasnik – koncern Sunce.
NARASTAO, PROŠIRIO SE I ZABAVIO POSJETITELJE

Koncertom Rudek Cargo Trija završava 3. Tarda fest

Počne li se u Hrvatskoj govoriti o Turskoj na pamet će među prvima pasti TV sapunice ili mračna povijest osmanlijskih osvajanja na našim prostorima. Neki će navesti i ovih dana aktualne probleme koje Turska ima oko svoje valute – lire. Od ljepših stvari tu je putovanje u Istanbul ili ljetovanje u turskim ljetovalištima, a pozitivnu promociju Turske provodi i jedan festival u Dardi. Narastao je, proširio se i ponovno zabavio veliki broj posjetitelja.
ZDRAVKO MARIĆ

Neće biti nikakvih promjena za male i srednje poduzetnike

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u subotu kako se izmjenama Zakona o doprinosima želi spriječiti zlouporabe uočene proteklih godina, napominjući kako se te zakonske izmjene ne odnose na one članove uprave, odnosno direktore, koji su prijavljeni u punom radnom odnosu i na puno radno vrijeme te neće biti nikakvih promjena za male i srednje poduzetnike.
NAKON KRATKE BOLESTI

Umro bivši glavni tajnik UN-a i dobitnik Nobelove nagrade za mir Kofi Annan

Bivši glavni tajnik UN-a i dobitnik Nobelove nagrade za mir Kofi Annan preminuo je u subotu u dobi od 80 godina, objavila je njegova zaklada.
SVE MANJI INTERES SEZONACA

Zašto u Hrvatskoj nedostaje turističkih radnika?

S višegodišnjim rastom hrvatskog turizma, sve je izraženiji problem nedostatka kvalificirane radne snage. Vrsni konobari, barmeni, kuhari - traže se svijećom. Niti pomoćno turističko osoblje više ne želi raditi za nisku plaću kao do prije nekoliko godina. Poslodavci su prisiljeni povećavati plaće, no jesu li s time zakasnili? Donosimo reakcije stručnjaka za zapošljavanje, sindikalnih čelnika i poslodavaca u hotelijerstvu.